info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Agent Tricycle: Dusko Popov

De extraordinaire dubbelspion in de Tweede Wereldoorlog
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Auteur: Larry Loftis | Prijs: € 24.99

Snel overzicht

Op een koele avond in augustus 1941 zorgt een jonge Servische playboy voor oproer als hij in een casino in Portugal zijn tegenstander vernedert met een exorbitant hoge inzet tijdens een kaartspelletje. De Serviër was een Britse dubbelspion en het geld - dat hij net van de Duitsers had gestolen - is eigendom van de Britten. Een van de aanwezigen die met gespannen interesse toekijkt, is de dan nog onbekende Ian Fleming.

De Serviër was Dusko Popov. Als puber werd hij in Londen van school gestuurd. Jaren later zou hij worden gearresteerd en verbannen uit Duitsland omdat hij denigrerende opmerkingen had gemaakt over het Derde Rijk. Toen de Tweede Wereldoorlog losbarstte werd de playboy een spion die uiteindelijk drie gevaarlijke grootheden diende: de Abwehr, de MI5 en MI6 en de FBI. Zijn driedubbele spionnenstatus leverde hem de bijnaam 'Tricycle', driewieler, op.

Agent Tricycle: Dusko Popov is het verhaal van een man verwikkeld in spionage, doodslag en moordenaars, die intussen talloze vrouwen versierde - onder wie een Hollywoodsterretje. Het is een verhaal van misleiding en verleiding, vaderlandsliefde en koelbloedige moed. Het is het verhaal van Dusko Popov: de extraordinaire playboy op wie schrijver Ian Fleming zijn wereldberoemde James Bond baseerde.

Larry Loftis is advocaat en adjunct-hoogleraar rechten. Zijn juridische artikelen werden in verschillende vooraanstaande Amerikaanse tijdschriften gepubliceerd. Loftis wordt geroemd om zijn schrijfstijl. Door schrijftechnieken toe te passen die worden gebruikt bij het schrijven van fictie, lezen zijn non-fictieverhalen als moderne thrillers.


NBD Biblion
Recensie door E. Westerhuis

Een van de meest spraakmakende dubbelspionnen tijdens de Tweede Wereldoorlog was de in Servië geboren Dusan 'Dusko' Miladoroff Popov (1912-1981). Popov sprak vijf talen, was doctor in de rechten en was van rijke komaf; hij was een ervaren reiziger en had toegang tot de hoogste kringen. Hij spioneerde uiteindelijk zowel voor de Duitse Abwehr, voor de Engelse inlichtingendiensten M15 en M16 als voor de Amerikaanse FBI. Het leverde hem de bijnaam 'Tricycle' op, de 'driewieler'. Popov was onder meer actief in Portugal, Spanje Engeland en de Verenigde Staten. De Amerikaanse advocaat en adjunct-hoogleraar rechten Larry Loftis beschrijft in dit non-fictieboek het leven en de gevaarlijke belevenissen van de Servische playboy, die bij het uitbreken van de oorlog onverwachts terechtkomt in de schimmige wereld van de spionage. Het boek leest als een thriller. Jaren later zou oud-inlichtingenofficier en oud Ian Fleming zijn beroemde romanfiguur James Bond voor een groot deel baseren op het leven van deze Popov. Met zwart-witafbeeldingen, bijlagen, eindnoten en literatuurlijst; helaas geen register. Een aanrader.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 24,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede

Extra informatie

Uitgever BBNC Uitgevers
ISBN 9789045320168
Verschenen 02-11-2016
Productvorm Harde kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: