info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Afghanistan. Een geschiedenis. 3e druk

Auteur: W. Vogelsang | Prijs: € 18.50

Snel overzicht

Afghanistan is door zijn strategische ligging in Centraal-Azië al eeuwenlang een kruispunt van internationale wegen. Alexander de Grote trok er met zijn legers door, Ibn Battoeta en Marco Polo reisden er en islam en boeddhisme ontmoetten er elkaar. Het onherbergzame gebied is een lappendeken van volken en stammen.
De afgelopen tweehonderd jaar is Afghanistan een speelbal geweest van grootmachten: Engeland maakte het tot een bufferstaat tussen India en aartsvijand Rusland en het Westen steunde er de strijd tegen de Sovjet-Unie en tegen het fundamentalistische regime van de Taliban. Tel daarbij op dat landbouwgrond uiterst schaars is en de bevolking behoort tot de armste van de wereld. Als er ooit rust komt kan Afghanistan echter uitgroeien tot een van de belangrijkste landen in de zeer olierijke regio.
Afghanistan, een geschiedenis biedt geïnteresseerden de historische achtergronden om de huidige en komende ontwikkelingen van land en regio op de voet te kunnen volgen.

Dr. Willem Vogelsang is historicus en verbonden aan de Onderzoekschool voor Aziatische, Afrikaanse en Amerindische Studies, Universiteit Leiden.


De pers over de eerste druk:

'bevat een schat aan feiten.' Algemeen Dagblad

'Wie dit boek leest, vergaart een rijkdom aan kennis.' Contouren

NBD|Biblion
Recensie door B.C. Meulenbeld

Naar aanleiding van de omineuze 11 september 2001 schreef de auteur een gedegen achtergrondstudie over Afghanistan, bedoeld voor de geinteresseerde krantenlezer en journaalkijker. Het boek bestaat uit drie delen. Eerst een algemene kennismaking met landschap, woonvormen, klimaat en een duidelijk overzicht van de belangrijkste volkeren die naast maar veelal niet met elkaar leven. Ten tweede een overzicht van 3000 jaar geschiedenis waarin duidelijk wordt hoezeer Afghanistan een knooppunt in Zuid-West-Azie is waar talloze bevolkingsgroepen, veroveraars en godsdiensten passeerden of bleven. Als derde de moderne geschiedenis: hoe Afghanistan sedert de negentiende eeuw een speelbal op het internationale politieke toneel werd en tenslotte uitleg over opkomst en ondergang van het Talibanbewind. Enkele zwartwitfoto's en kaarten. Bondige maar goede bibliografie, uitgebreid register. De historicus Willem Vogelsang is een Afghanistanexpert die onlangs het standaardwerk 'The Afghans' publiceerde.'

Internationale Spectator
Recensie

'Het beeld dat Vogelsang scherp en helder schetst, is er een van verregaande fragmentatie.'

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 18,50

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Geschiedenis algemeen

Extra informatie

Uitgever Uitgeverij Bulaaq
Pagina's 208
ISBN 9789054600732
Verschenen 29-01-2002
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: