info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • 27/01/1945 Auschwitz Bevrijd 27/01/1945 Auschwitz Bevrijd

27/01/1945 Auschwitz Bevrijd

Auteur: Frederic Crahay | Prijs: € 22.90

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Op 27 januari 1945 treffen de Sovjets in Auschwitz achtduizend doodzieke gevangenen aan. De paar overgebleven bewakers worden nog diezelfde dag terechtgesteld. De wereld is in shock. 

Onder leiding van Frederic Crahay en Johan Puttemans, directeur en stafmedewerker van De Stichting Auschwitz, voegen historici van diverse onderzoeksinstellingen in Auschwitz bevrijd nieuwe informatie toe aan onze kennis over een van de zwartste bladzijden van onze geschiedenis.

De Italiaan Frediano Sessi woont en werkt in Mantua. Hij is professor algemene sociologie aan de Universiteit van Brescia en heeft ook een leeropdracht in het onderwijs van de Holocaust van de Universiteit van Rome. Deze specialist van Auschwitz gaat in op de levensomstandigheden van de gedetineerden op een ‘gewone’ dag in KL Auschwitz. 

De pool Jacek Lachendro raakt de kern van het thema van dit boek: de bevrijding van Auschwitz en het soms foute beeld dat men hier van heeft. Jacek Lachendro werkt sinds jaren voor het Staatsmuseum van Auschwitz en Birkenau. Hij is de auteur van een referentiewerk  rond deze voor de meesten onbekende periode die loopt van 27 januari 1945 (de bevrijding van Auschwitz) tot en met 2 juli 1947 (de stichting van het Staatsmuseum dat we vandaag kennen).

De Franse historicus Jean-François Forges heeft zich na zijn carrière in het onderwijs hoofdzakelijk bezig gehouden met de vraagstelling van de plaats die de Holocaust in de pedagogie en het onderwijs kan hebben. Daarom is hij van dichtbij de geschiedenis van Auschwitz als symbool van de Holocaust gaan bestuderen. Bij deze detailstudie schuwt hij het niet om de technische aspecten van de genocide die in Auschwitz plaatsvond onder de loep te nemen.

De Nederlander Hans Citroen is een buitenbeentje in het boek. Zijn relaas is er een van een persoonlijke aard. Hij neemt de lezer stap voor stap mee op ontdekking van een onbekende wereld: Auschwitz, en zijn Poolse alter ego Oswi?cim.

De Stichting Auschwitz werd in 1980 opgericht door de Belgische vriendenkring van gewezen politieke gevangenen van Auschwitz-Birkenau, kampen en gevangenissen van Silezië, met als eerste doelstelling de studie van de geschiedenis en de herinnering aan de Holocaust en de naziterreur.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 22,90
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede
Tweede Wereldoorlog
Pas verschenen

Extra informatie

Uitgever Sterck & De Vreese
Pagina's 192
ISBN 9789056155322
Verschenen 13-01-2020
Productvorm Harde kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 238 mm
Product breedte 156 mm
Product hoogte 22 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: